Home

Nieuws

Werkstraf voor dodelijk ongeval met trekker

Almelo – De Almelose rechtbank heeft de bestuurder van een trekker veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De trekkerchauffeur reed met een gevulde silagewagen op een kruising in het Twentse Feleringen een quad aan.De rechter tilt zwaar aan het feit dat de werknemer van een loon- en grondverzetbedrijf ondanks het feit dat de combinatie zwaar beladen was, geen snelheid minderde bij het benaderen van het onoverzichtelijke kruispunt.

Zelfs als de trekkerbestuurder de quad wel had waargenomen, dan nog had hij met de snelheid van 25 kilometer per uur te weinig tijd gehad om tijdig te stoppen, aldus de rechter.

Naast de werkstraf kreeg de bestuurder een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.