Home

Nieuws

Wereldwijde interesse overname Nieuw-Zeelandse fruitexporteur

Wellington – De Guinness Peat Group (GPG) stelt dat meerdere wereldwijd handelende bedrijven interesse hebben getoond in afzetorganisatie Turners & Growers.

GPG heeft 65 procent van de aandelen van Turners & Growers in handen, maar heeft aangegeven deze van de hand te willen doen.

Turners & Growers is genoteerd aan de Nieuw-Zeelandse aandelenbeurs en is ontstaan uit ondermeer een fusie met appelexporteur Enza in 2003. Door overnames in de kiwi en citrusteelt is het bedrijf ook een vooraanstaande partij in deze fruitsoorten. Turners & Growers vecht de exportmonopolie van kiwipartij Zespri aan.

De nieuwe topman van Turner & Growers Rob Campbell liet aan analisten weten dat grote handelsbedrijven zich hebben gemeld, maar ook investeringsmaatschappijen. Volgens Campbell komt dat door de wereldwijde netwerken van de afzetorganisatie.

De omzet van Turners& Growers in 2010 bedroeg ruim 335 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.