Home

Nieuws 196 x bekeken

Voedingsmiddelenindustrie ziet productievolume gelijk blijven

Amsterdam – De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie produceert dit jaar net zoveel als een jaar geleden. In 2012 trekt de vraag naar voedingsmiddelen en de productie met 0,5 procent stijgen. Dat verwacht het ING Economisch Bureau. De productiegroei koelt dit jaar en in 2012 voor alle sectoren in de industrie af, aldus de bank.

In 2010 groeide de productie in de voedingsmiddelenindustrie met bijna 2 procent tot een totale waarde van 60,6 miljard euro. De voedingsmiddelensector werd van de grote sectoren het laatst getroffen door de economische crisis maar herstelt trager dan andere sectoren. De consument houdt de hand op de knip.

De chemie zag de productie in 2010 met 7,4 procent stijgen terwijl voor 2011 en 2012 respectievelijk 1,5 en 1 procent groei wordt verwacht. De machinebouw zag in 2010 de productie met 19,7 procent stijgen en in 2011 wordt 8 procent groei voorspeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.