Home

Nieuws

Vion schakelt notering gelijk met die van Duitsland

Vion verlaagt de varkensnotering met 1 cent naar € 1,56. Daarmee staat de notering op hetzelfde niveau als de Duitse slachterijnotering.

De Duitse slachterijen verlaagden vrijdag hun notering met 4 cent, nadat ze de prijs een week eerder met datzelfde bedrag hadden verhoogd. De Vereinigungspreis bleef vrijdag op € 1,60. De situatie is tekenend voor Duitsland. Er bestaat grote onenigheid over de noteringen tussen de slachterijen en de Erzeugergemeinschaften.

Wat er de komende weken gebeurt is ongewis. De Nederlandse slachterijen doen het rustig aan en slachten minder. Als de Duitse notering gelijk blijft, zou het kunnen dat de prijzen de rest van de zomer gelijk blijven.

Prognose: prijzen gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.