Home

Nieuws 272 x bekeken

Vion doet mee met Duits logo dierenwelzijn

Göttingen – Vion doet in Duitsland mee met de etikettering van vlees met een dierenwelzijnslogo van de dierenbeschermingsorganisatie Deutscher Tierschutzbund.Het logo waarborgt handhaving van eisen over productie, huisvesting, transport en verwerking van vleesvarkens en vleeskuikens.

De exacte criteria worden op dit nog moment nog ontwikkeld in een werkgroep die wordt geleid door de universiteit van Göttingen. Het gaat daarbij behalve om voor de hand liggende zaken als ruimte per dier en verdoofd castreren van biggen om zaken als sterfte- en verwondingscijfers
De controle op de naleving komt in handen van de Tierschutzbund, die zelf zich als de grootste dierenwelzijnsorganisatie in de Bondsrepubliek beschouwt.

Volgens Vion wordt voor vlees met het logo een meerprijs gevraagd van de consument. Het initiatief krijgt over 4 tot 6 weken de première bij supermarktketen Coop in Kiel.

Vion-concurrent Westfleisch draait ook een welzijnslogo-programma (Aktion Tierwohl). Dit staat echter los van het logo-project van de Tierschutzbund en Vion en gaat uit van de criteria van de Farm Animal Welfare Council (FAWC).

Of registreer je om te kunnen reageren.