Home

Nieuws 203 x bekeken

Vergoeding niet oogsten bij 26 telers gestopt

Zoetermeer – Telers die productie missen door het ruimen van plantmateriaal kunnen daarvoor na 30 juni geen vergoeding declareren. Dat meldt het Productschap Tuinbouw (PT)  in een circulaire voor telersverenigingen.

Voor 26 telers heeft deze maatregel consequenties. Deze telers zijn verdeeld over vier telersverenigingen, stelt het Productschap Tuinbouw.

Er bestond grote onzekerheid over de vergoeding na 30 juni, toen het noodfonds werd gesloten. In declaraties van telersverenigingen werd nog uitgegaan van een langere vergoeding voor gemiste productie. Die declaraties zijn nadien aangepast.

In veel geruimde kassen zijn komkommerplanten afgesneden, maar hier is vaak een derde teelt opgezet. Volgens het PT betreft het vooral komkommertelers, maar ook een beperkt aantal tomatenbedrijven. Of deze bedrijven dit jaar nog in productie komen met een herfstteelt komkommer is niet duidelijk. Ook de mate van niet te declareren schade is niet bekend. Voor deze telers is mogelijk wel vergoedingsruimte in de GMO-regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.