Home

Nieuws

Verdachten Chemie-Pack komen vrij

Breda - De drie medewerkers van Chemie-Pack in Moerdijk die zondag opnieuw zijn aangehouden wegens de brand bij het bedrijf op 5 januari komen maandag vrij.Er is geen redelijk vermoeden van schuld aan opzettelijke brandstichting en hun aanhouding op zondag was onrechtmatig, oordeelde de rechter-commissaris in Breda maandag.

De directeur, de productieleider en de milieucoördinator werden dinsdag voor het eerst aangehouden. Ze werden zondag kort voor hun vrijlating opnieuw gearresteerd, omdat volgens justitie uit verhoren was gebleken dat er vermoedelijk zodanig roekeloos is gehandeld dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting.

Het drietal had de rechter-commissaris maandag gevraagd om onmiddellijke vrijlating. De tweede arrestatie had volgens advocaat Drenth een ‘hoog intimiderend gehalte’, zo zei hij zondag.

Of registreer je om te kunnen reageren.