Home

Nieuws 1 reactie

Van legbatterijkip tot adoptiekip

Amsterdam - Legbatterijkippen kunnen na hun 'werkzame' leven alsnog ervaren hoe het is om te scharrelen, met het initiatief Red een Legkip. Comité Dierennoodhulp wil op deze manier zo veel mogelijk kippen redden van de slacht.

Het is de bedoeling dat de mensen die een of meerdere dieren adopteren, de kippen in hun eigen tuin onderdak geven en laten scharrelen.

Als mensen zich opgeven voor adoptie biedt Red een legkip een pluimveehouder hetzelfde bedrag voor een kip als hij bij slacht krijgt. Voorbeeld zijn de voormalige legbatterijkippen Isabel en Annabel, die zijn geadopteerd door een van de medewerksters van het Comité en nu bij haar in de tuin wonen.

Schrijfster en beeldend kunstenaar Charlotte Mutsaers is ambassadeur van Red een legkip. De website www.redeenlegkip.nl gaat woensdag de lucht in.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed idee om de soepkip markt te ontlasten, zodat er een prijsstijging kan opteden voor uitgelegde kippen. een nadeel kan zijn de grotere vraag naar kippenvoer en daardoor een stijgende prijs met als bijkomend nadeel een uitbreiding van soya teelt met bijbehorende oerwoud kap. Ik zal verder maar zwijgen over de kans op een ongeremde uitbraak van overdraagbare ziektes.
    Misschien toch niet zo'n goed idee?

Of registreer je om te kunnen reageren.