Home

Nieuws

Vakantiewerkers te vaak in contact met bestrijdingsmiddel

Den Haag – Vakantiewerkers in de land- en tuinbouw komen te vaak in contact met gewassen, die kort daarvoor nog behandeld zijn met gewasbeschermingsmiddelen. Daarmee overtreden de ondernemers de regels voor met name de jonge vakantiewerkers.

De Arbeidsinspectie heeft dat geconstateerd tijdens controles in het vakantieseizoen van 2010. In de helft van de gevallen bleek dat agrarisch ondernemers de arbeidsregels voor vakantiewerkers niet goed naleefden.

De Arbeidsinspectie heeft vooral gekeken naar het betreden van kassen en gewassen die behandeld waren met gewasbeschermingsmiddelen. Volgens de regels geldt dat kinderen van dertien tot en met vijftien jaar niet binnen twee weken na de behandeling met gewasbeschermingsmiddelen in het gewas mogen werken. Op dat punt gaan ondernemers vaak de fout in.

Alleen in de horeca gingen ondernemers vaker in de fout dan in de land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.