Home

Nieuws

VS ontwikkelt snelle salmonellatest

Carlsbad - Een Amerikaans bedrijf heeft een nieuwe snelle Salmonellatest ontwikkeld. Resultaten zijn met deze test binnen twee dagen bekend.“De conventionele testen zijn goed, maar geven pas na tien dagen resultaat. De eieren liggen dan vaak al in de winkels en supermarkten moeten dan een terughaalactie inzetten als blijkt dat ze Salmonella bevatten”, zegt Shelley Rankin, een microbioloog verbonden aan de Universiteit van Pennsylvania.

Het Amerikaanse bedrijf Applied Biosystems heeft nu een nieuwe snelle test ontwikkeld. De test kan worden ingezet om Salmonella in de omgeving van de dieren en in het ei op te sporen. Nog belangrijker: resultaten zijn binnen 48 uur beschikbaar.

Met de snelle test kan effectiever worden gehandeld bij uitbraken van Salmonella en kan schade worden beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.