Home

Nieuws

Unicef: droogte in Afrika verergert

Lodwar - Het lot van de miljoenen hongerige mensen in de Hoorn van Afrika wordt nog erger.

De volgende regenbuien worden pas in oktober verwacht en de oogsten zijn pas over enkele maanden. "De komende zes maanden worden heel erg'', zei directeur Anthony Lake van Unicef zaterdag.

De VN-hulporganisatie probeert de hulp zo veel mogelijk uit te breiden. Het heeft al bijna twee jaar amper geregend in grote delen van Somalië en omliggende landen. Veel Somaliërs zijn gevlucht naar Kenia, Ethiopië en Djibouti. In Kenia is 's werelds grootste vluchtelingenkamp, dat nog dagelijks uitbreidt.

Een zuster in de Noord-Keniaanse stad Lodwar zei dat het aantal ondervoede kinderen is verdubbeld. "Dit is de ergste droogte die ik ooit heb gezien'', zei Anne Lojao. "Veel kinderen zijn zwak, maar dit zijn nog de gelukkigen: zij hebben het gered om hier te komen.''

Westerse landen hebben miljoenen euro's aan hulp toegezegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.