Home

Nieuws 225 x bekeken

UWV teleurgesteld over uitspraak Roemeense en Bulgaarse werknemers

Den Haag – Het UWV van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reageert teleurgesteld op de uitspraak van de voorzieningenrechter over de tewerkstellingsvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse medewerkers. ”We hebben de rechter niet kunnen overtuigen van over overtuiging dat er voldoende prioriteit genietend arbeid (PGA) beschikbaar is”, aldus een woordvoerder van UWV.

De rechter oordeelde dat bij de zeventien tuinders die bezwaar hadden gemaakt tegen de afwijzing of beperkte toewijzing van vergunningen voor Roemenen Bulgaren onterecht geen vergunningen zijn verstrekt. De rechter vindt dat het UWV onvoldoende kan bewijzen dat er voldoende Nederlandse of andere Europese medewerkers – niet zijnde Roemenen of Bulgaren – beschikbaar zijn.

Het UWV zegt er vanuit te gaan dat de uitspraak van de rechter alleen geldt voor de zeventien tuinders die bezwaar hebben gemaakt. Zij mogen nu alsnog Bulgaren en Roemenen inzetten voor de werkzaamheden. De organisatie zegt naar aanleiding van de uitspraak niet anders te gaan handelen.  ”Wij voeren het beleid van de minister uit en daarin is niets veranderd. Wij zijn er van overtuigd dat er voldoende werknemers beschikbaar zijn”, aldus de woordvoerder.
UWV weet nog niet of ze in hoger beroep gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.