Home

Nieuws 230 x bekeken

UWV gedaagd door aspergeteler Someren

Doetinchem – Aspergeteler José Janssen uit het Brabantse Someren heeft uitkeringsinstantie UWV voor de Raad van State gedaagd.

Volgens Janssen zijn honderden door haar ingediende aanvragen voor tewerkstellingsvergunningen ten onrechte geweigerd. Zij zette de afgelopen jaren veel Oost-Europees personeel zonder vergunning in op haar bedrijf omdat ze geen andere mensen voor het werk kon vinden. De overtreding van de regels leidde tot tonnen aan boetes van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tot naheffingen van de Belastingdienst, meldt het Eindhovens Dagblad.

De aspergeteelster zit momenteel in de cel. Daardoor kon ze op 21 juli niet zelf verschijnen bij de Raad van State. De vrouw wordt verdacht van economische uitbuiting en mensenhandel. Die strafzaak loopt nog, maar de teelster werd in juni weer aangehouden omdat zij volgens de Arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie de voorwaarden van haar vrijlating geschonden zou hebben. Zij baseerden zich daarbij op verklaringen van Poolse werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.