Home

Nieuws

Tulpenprijzen redelijk tot goed

Aalsmeer – De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen lag vorig week met 1,4 miljoen stuks ongeveer op het niveau van vorig jaar in dezelfde periode. De prijzen deden het redelijk tot goed, waarbij het weer opvallend was dat schaarste in het aanbod loont.

Liefhebbers van tulpen weten deze ook te vinden en zijn bereid er voor te betalen. De prijzen lagen bijna 4 centen hoger. Een goede prestatie voor de broeiers die nu nog in de markt zijn en zorgen voor de jaarrond beschikbaarheid van de tulp. Inmiddels is het gladiolenseizoen op stoom gekomen.

Opmerkelijk was dat de prijzen stegen naarmate de week vorderde. De aanvoer nam toe met 50 procent bij de grootbloemigen tot 1,3 miljoen stuks, die voor gemiddeld € 0,235 van de hand gingen. Dat was anderhalve cent lager dan en week eerder en vijf cent lager dan vorig jaar. Overigens ligt de aanvoer nu ongeveer bijna 80 procent hoger dan vorig jaar op hetzelfde moment, hetgeen het zeer vroege seizoen tekent.

De kleinbloemige gladiolen verdubbelden ruim in aanbod en de aangevoerde 500.000 stuks gingen gemiddeld €0,125 van de hand, hetgeen gelijk is aan een week eerder.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.