Home

Nieuws 215 x bekeken

Tuchtgerecht PPE deelt boetes uit voor overtreding AI-regels

Zoetermeer – Een pluimveehouder in Noord-Holland en een pluimveebedrijf uit De Peel in Brabant hebben boetes opgelegd gekregen van de tuchtrechter van het Productschap Pluimvee en Eieren. De boetes zijn opgelegd in verband met overtredingen van de regels rond Aviaire Influenza (vogelgriep).

De Noord-Hollandse pluimveehouder met biologische leghennen had in het derde kwartaal 2010 vergeten zijn hennen te laten onderzoeken op AI. Hij is daarvoor beboet met een bedrag van 750 euro waarvan 350 euro voorwaardelijk.

Ook het Peelse bedrijf met 35.000 leghennen met vrije uitloop liet in 2010 gedurende twee kwartalen na de dieren te onderzoeken op AI. Dit als gevolg van een misverstand tussen eigenaar en bedrijfsleider. De ondernemer is beboet met een bedrag van 1.500 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.