Home

Nieuws

Tijdelijke WW voor 148 werknemers door Ehec

Den Haag - Elf bedrijven met in totaal 148 werknemers hebben werktijdverkorting gekregen vanwege de Ehec-crisis in Duitsland.

Door de Ehec-bacterie zaten groentekwekers en transportbedrijven wekenlang met minder werk, meldt de NOS op basis van gegevens van het ministerie van Sociale Zaken. Om in aanmerking te komen voor de WW-steun moet de werkvermindering minimaal 20 procent zijn en ten minste twee weken duren.

Onduidelijk is hoeveel van deze bedrijven teeltbedrijven zijn. Deze bedrijven konden tijdelijke WW-uitkeringen krijgen voor de uren dat er niet kan worden gewerkt. Zes bedrijven hebben een aanvraag van werktijdverkorting nog in behandeling. Ook de belastingdienst en banken kondigden speciaal Ehec-steunbeleid aan voor de getroffen bedrijven. Dat voorkomt toch niet faillissement. Tot vorige week zijn vier bedrijven failliet verklaard door de vraaguitval na de Ehec-uitbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.