Home

Nieuws

Syngenta verhoogt prijzen en ziet winst stijgen

Bazel – Syngenta verhoogt in 2012 de prijzen met circa 5 procent vanwege gestegen grondstofprijzen.

Dat heeft topman Mike Mack bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Syngenta heeft in het laatste halfjaar een nettowinst geboekt van 1,4 miljard dollar (972 miljoen euro), 14 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg met 14 procent tot 7,7 miljard dollar (5,3 miljard euro). De omzet in zaaigoed steeg vooral door een groter areaal 19 procent tot (2 miljard dollar) 1,45 miljard euro. De prijs voor zaaigoed steeg 2 procent. In het werkgebied Europa, Afrika en het Midden-Oosten steeg de omzet met 22 procent. Syngenta presteerde het laatste kwartaal volgens analisten iets beter dan het marktgemiddelde.

De omzet in gewasbeschermingsmiddelen steeg 13 procent tot 5,6 miljard dollar (3,9 miljard euro). In Europa steeg de afzet met 12 procent maar daalde de prijs met 2 procent. In Europa noemt Syngenta specifiek het succes van de herbicide Axial in de Franse graanteelt.

Buiten Europa wordt in Latijns-Amerika nu voor het zesde kwartaal op rij een groei met meer dan 10 procent genoteerd. In het laatste kwartaal is de groei voor een groot deel toe te schrijven aan de verkoop van insecticiden. De Amerikaanse markt koopt volgens Syngenta volop maar prijzen staan er door felle concurrentie onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.