Home

Nieuws 156 x bekeken

Striktere regels bacon veroorzaken problemen

Londen – Nieuwe Europese regels voor het gehalte water dat is toegestaan in bacon zorgen voor grote en mogelijk kostbare problemen voor baconproducenten, vooral in Groot-Brittannië maar ook elders.

De EU heeft op het laatste moment in een voedselregeling laten opnemen dat bacon niet meer dan 5 procent water mag bevatten om als zodanig verkocht te worden. Bacon met meer water moet aangeduid zijn als 'bacon with added water'. Het overgrote deel van de bacon op de Britse markt bevat echter tot 10 procent water, zoals voorheen door de EU was toegelaten en nu ook nog altijd is bepaald in de Britse vleesregelgeving. Dat water is nodig om de bij het roken gebruikte zouten goed in het vlees te kunnen verspreiden.

Baconfabrikanten vrezen dat ze door de nieuwe regels uit Brussel hun productiemethoden moeten veranderen en aanpassen, wat fors in de papieren kan lopen. Bovendien zijn ze bang dat het er, met de nieuwe limieten, problemen gaan ontstaan bij de zoutverspreiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.