Home

Nieuws 188 x bekeken

Steeds meer dode zwijnen op Bretons strand

Morieux – Op en rond de stranden van het Franse Morieux in Bretagne worden steeds meer dode zwijnen aangetroffen.

Hoewel de doodsoorzaak nog niet officieel is vastgesteld, wordt algemeen aangenomen dat de dieren zijn omgekomen door giftige gassen van de vele groene algen op de stranden.

Woensdag zijn weer vijf kadavers gevonden, waarmee het totale aantal dode dieren tot 33 is opgelopen. Op enkele plaatsen op de stranden is ook een gevaarlijk hoge concentratie zwavelwaterstof aangetroffen, het gifgas dat vrijkomt bij het afbreken van de algen die op hun beurt worden toegeschreven aan vervuiling door de intensieve veehouderij. Op een locatie was de concentratie zo hoog dat dat binnen enkele seconden ook bij mensen de dood tot gevolg zou hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.