Home

Nieuws 190 x bekeken

Staatssecretaris Knapen bezoekt vluchtelingenkamp in Kenia

Nairobi - Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse zaken bezoekt dinsdag een vluchtelingenkamp in Kenia.

In Kenia, Somalië, Ethiopië, Eritrea en Zuid-Soedan dreigt de grootste hongersnood in decennia. De huidige droogte in het gebied is de ergste in zestig jaar. Volgens de VN zijn meer dan 11 miljoen mensen getroffen door de hongersnood. Velen trekken naar vluchtelingenkampen in de hoop dat ze daar voedsel kunnen krijgen. De kampen zitten hierdoor overvol.

De wereldvoedselorganisatie FAO van de VN helpt de mensen in de Hoorn van Afrika door directe voedselhulp, maar ook door ondersteuning van de armste boeren door het leveren van zaden, kunstmest en kennis om de productie te verhogen. Ook wordt voor de lange termijn ondersteuning geboden bij het ontwikkelen van risico-verminderend beleid, bijvoorbeeld door de productie meer aan te passen op klimaatverandering.

Vanuit de Europese Unie is de voedselhulp aan het gebied uitgebreid met 5 miljoen euro. In totaal trekt de Europese Commissie ongeveer 70 miljoen euro uit voor steun aan het gebied. Nederland stelt 15 miljoen euro beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.