Home

Nieuws

Spruiten Vooruit opgeheven

Doetinchem – Telersvereniging Spruiten Vooruit wordt opgeheven. Dat maakt het bestuur bekend.

Het besluit is ingegeven door een gebrek aan draagvlak bij telers. Op de ledenvergadering van 9 juni stemde de helft van de leden voor voortzetting. Van de 64 leden waren er destijds maar 21 aanwezig. De vereniging vertegenwoordigt circa 80 procent van het aantal spruitentelers en de helft van het areaal.

Zo zijn er twijfels over het nut van de vereniging waarbij nog een aantal grote spelers in de spruitenmarkt als lid ontbreken.

Teler Rinco van de Vendel uit Zevenhuizen stelde te twijfelen over de toegevoegde waarde van het collectief. ”Het initiatief is heel goed geweest, maar de bakens moeten worden verzet. Het collectief zou zich meer moeten inzetten voor het behartigen van de belangen van spruitentelers.”

Het spruitencollectief werd opgericht na het prijstechnisch desastreus verlopen seizoen 2008/2009 om bij te dragen aan een verbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.