Home

Nieuws 181 x bekeken

Smaling: solidair naar nieuwe lidstaten in GLB

Brussel – Nederland heeft de afgelopen decennia veel profijt gehad van het Europese landbouwbeleid.

”De lidstaten in West-Europa moeten solidair zijn naar de nieuwe lidstaten in het oosten van Europa, om hen ook die mogelijkheid bieden.” Dat zegt SP-senator Eric Smaling tijdens een interparlementaire conferentie over de toekomst van het gemeenschappelijk landbouwbeleid in Brussel. Hij vindt dat deze solidariteit vooral in de eerste pijler, de directe betaling aan de boeren en tuinders, gestalte moet krijgen.
Voor de tweede pijler, waarin het plattelandsbeleid wordt gestimuleerd, pleit Smaling voor het zoeken naar een gezamenlijke agenda binnen Europa. Het Eerste Kamerlid vreest dat het geld uit de eerste pijler anders teveel wordt beheerst door nationaal beleid.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.