Home

Nieuws

Slachthuis slacht illegaal

Den Haag - Een slachterij in Overijssel is betrapt op illegale slacht. Volgens de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft het bedrijf dieren geslacht die niet vooraf waren gekeurd.

Zonder keuring kan niet worden aangetoond of vlees veilig is voor menselijke consumptie. Inspecteurs van de nVWA namen dinsdag op de slachterij de karkassen van tien slachtvarkens, vier speenvarkens, drie schapen en een rund in beslag. Volgens de nVWA is de vondst vrij uitzonderlijk. Het betreft een middelgroot, professioneel bedrijf, terwijl normaliter illegale slacht vooral bij hele kleine slachterijen of op het boerenerf zelf wordt aangetroffen. Omdat de vondst uitzonderlijk is, kan de woordvoerder geen indicatie geven van de strafmaat die de Officier van Justitie mogelijk zal eisen.

De exploitant wordt ervan verdacht dat hij de volksgezondheid in gevaar heeft gebracht. Zijn naam is niet bekendgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.