Home

Nieuws

Rutte wil Peeters niet over 'Hedwige' spreken

Den Haag - Premier Mark Rutte bezoekt maandag de Vlaamse minister-president Kris Peeters, maar over de heikele kwestie rond de Hedwigepolder wil hij hem niet spreken.Vlaanderen is boos op het kabinet omdat het tegen de afspraken in besloot de Zeeuwse Hedwigepolder niet onder water te zetten. Het kabinet koos voor andere manieren om de natuur te herstellen na de verdieping van de Westerschelde. Vlaanderen vreest een flinke financiële strop.

Rutte ziet geen rol voor zich weggelegd. ,,Je moet in beeld komen als het nodig is.'' Hij laat de kwestie aan staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw). Die zal de komende tijd met Vlaanderen en de Europese Commissie praten over het Nederlandse alternatief.

Met Peeters wil Rutte wel praten over de toekomstige economische kansen van Nederland en Vlaanderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.