Home

Nieuws 170 x bekeken 1 reactie

Russische veterinaire betwijfelt kwaliteit Duitse vleesveiligheidsgaranties sterk

Moskou - De Russische veterinaire veiligheidsbewakingsdienst (Rosselkhoznadzor) dreigt de Duitse vleessector met een rode kaart.

”De afgelopen drie is de kwaliteit van de Duitse controle sterk achteruitgegaan. Als daar niet drastisch wordt ingegrepen moeten we zelf actie ondernemen,” zo citeert zakennieuwsbureau Reuters waarschuwende woorden van topman Sergei Dankvert van de Russische overheidsinstantie. Volgens het bureau zegt de official tevens dat 94 procent van de Duitse vleesbedrijven met een exportvergunning voor de Russische markt hun producten uitvoeren met garanties van de federale Duitse inspectie, maar dat deze weinig anders doet dan afstempelen van papieren van de regionale inspecties. Ondertussen zou 60 procent van de Duitse exporterende vleesbedrijven in de praktijk niet aan de eisen voldoen, aldus Dankvert volgens Reuters.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dan zal de grens binnenkort wel weer dicht moeten (van Poetin). Of is het volgende land aan de beurt.

    Als ze net zo fanatiek waren in het bestrijden van Afrikaanse varkenspest in eigen land, dan was dat al maanden terug opgelost. Maar dat zal wel een andere prioriteit hebben!

Of registreer je om te kunnen reageren.