Home

Nieuws 198 x bekeken

Rusland stelt quota vast voor varkens en pluimveevlees

Moskou – Rusland wil volgend jaar 330.000 ton pluimveevlees en 350.000 ton varkensvlees importeren. Dat heeft premier Vladimir Poetin bekend gemaakt, meldt persbureau Itar Tass.

De hoeveelheden zijn voorgesteld door het ministerie van economishe ontwikkeling en de minister van landbouw.

Volgens Poetin ligt de consumptie in Rusland op een niveau van 3,5 miljoen ton pluimveevlees, bij een eigen productie van 3,15 miljoen ton. Het verschil van 350.000 ton wordt dit jaar geïmporteerd. De consumptie van varkensvlees ligt op een niveau van 3 miljoen ton, tegen een eigen productie van 2,4 miljoen ton. De import van varkensvlees zal dit jaar volgens Poetin daarom uitkomen op 600.000 tot 650.000 ton.

Poetin verwacht dat de eigen productie volgend jaar zal groeien, waardoor de importquota kleiner kunnen worden. De premier verwacht dat de importheffingen gelijk zullen blijven op zo’n 15 procent bij importen binnen het quotum, oplopend tot 75 procent op importen boven het quotum.

Rusland is in onderhandeling met de World Trade Organisatie (WTO) over toetreding tot deze organisatie. Dat kan nog veranderingen in de hoeveelheden tot gevolg hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.