Home

Nieuws 288 x bekeken

Regeldruk veterinaire import verminderd

Den Haag – Overheid en het bedrijfsleven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het gebruik van een nieuw ketenmanagementconcept in de veterinaire import. Het concept moet de import aanzienlijk vereenvoudigen.

De Douane, de Voedsel en Waren Autoriteit en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn onder toeziend oog van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) tot overeenstemming gekomen over het nieuwe concept.

Logistieke belangenbehartiger EVO, geeft aan enthousiast te zijn over het concept genaamd Supd@x. De organisatie verwacht dat dit het importproces aanzienlijk versnelt en regeldruk terugdringt.

De Douane geeft aan zijn regie op het import met het nieuwe concept te kunnen versterken. Bij de import van vis en vlees in de haven van Rotterdam bedraagt de besparing volgens de Douane 6 tot 8 miljoen euro per jaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.