Home

Nieuws

Rechter: slachtonderzoek is onafhankelijk

Arnhem - De Wageningen Universiteit hoeft de wetenschappelijke waarde en herkomst van een onderzoek naar onverdoofd slachten niet op te helderen.De rechter in Arnhem ziet geen reden aan de onafhankelijkheid of juistheid te twijfelen, zo bleek donderdag.
Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en de Hoofdsynagoge eisten in een kort geding opheldering omdat het rapport onjuistheden zou bevatten. Voorstanders van het verbod op onverdoofd slachten verwezen naar dit onderzoek. De Tweede Kamer stemde voor het verbod.

Het rapport uit Wageningen concludeert dat ‘bedwelmd’ slachten minder dierenleed veroorzaakt dan koosjer slachten (zonder verdoving, met een snelle snee in de hals). Het is opgesteld in opdracht van het ministerie van Landbouw (ELI), door de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Er zijn volgens de rechter geen aanwijzingen dat de resultaten zijn beïnvloed om politieke of commerciële bel

Of registreer je om te kunnen reageren.