Home

Nieuws

Prisma Gladiolus wint Flynth Wisselprijs

Lisse - De Nationale Gladiolenshow vindt dit jaar plaats bij de CNB in Lisse. De Vaste Keurings Commissie (VKC) verzorgde de keuringen, waarover secretaris Gerard de Wagt meldt dat ondanks de weersomstandigheden waaronder de gladiolen zijn gegroeid en gesneden, de jury bijzonder tevreden was over de getoonde kwaliteit.

Onder de gladioleninzendingen zag de jury vele nieuwigheden, waaronder een aantal met mogelijk potentie voor de toekomst.

De VKC-jury was samengesteld uit een aantal gladiolentelers, de handel, de veiling en een bloemist. Door deze samenstelling werd er door de jury ook met andere ogen naar de kwaliteit gekeken.

Nieuw dit jaar is dat sponsor Flynth een wisselprijs ter beschikking stelde.” Bij de grootbloemige gladiolen veroverde Prisma Gladiolus de eerste prijs met 9.30 punten voor de gladiool ‘Dusk’ en de Flynth Wisselprijs voor de beste totaalinzending. De fa. Nijenhuis BV had zijn beste inzending met de rode ‘Roma’. De firma Challa Gladiolen deed met 9.24 punten er met de donkerrode ‘Tineke’ en de rode ‘Joske’ nog een schepje bovenop met in het kielzog de firma Victory Flowers met de licht roze ‘Georgia Peach’.

In de categorie kleinbloemige gladiolen zijn op deze show de Colvillii en Nanus sterk vertegenwoordigd. Bij Chr. V.d. Salm & Zn is de korte gladiool oranje met donkerrode vlek de beste inzending in deze prijsvraag. De winnaar in deze categorie is Gebr. P&M Hermans. Zij hebben met de nanus type ‘Nathalie’ de winnaar in huis. Deze oranje gladiool heeft een zeer donker rode keel en juist deze keel of hart is zeer aansprekend. Deze inzending springt er qua presentatie uit en de jury waardeerde deze dan ook met 9.1 punten en de eerste prijs.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.