Home

Nieuws

Prijzen gladiolen onverstoorbaar

Aalsmeer - Met een uitbreiding van de aanvoer van gladiolen op de bloemenveilingen van ruim 40 procent tot 1,3 miljoen grootbloemigen, was vorige week de gemiddelde prijs van € 0,21 op zich een mooie prestatie.

Verschillende cultivars brachten goed geld op en de prijsvorming bleef redelijk onverstoorbaar. De mooiste partijen gingen richting zestig cent per steel hetgeen duidelijk maakt dat de gladiool nog altijd een zeer geliefde bolbloem is. De aanvoer van de kleinbloemigen verdubbelde bijna en de prijzen daalden dientengevolge met ongeveer een cent.

Het is bij de beide groepen een prijsverbetering van ongeveer vijf cent in vergelijking met de slechte weken van vorig jaar. Bij een aanvoertoename van 20 procent voor beide hoofdgroepen is dat uitstekend. Ook de aanvoer van Dahlia's ging hard omhoog, aangejaagd door de warmte in het gewas.

Ruim 50 procent meer aanbod deed de aanvoer uitkomen op 520.000 stuks bij alle vestigingen van FloraHolland en die maakten met gemiddeld 25 cent, 7 cent minder dan een week eerder. En bij 20 procent meer aanvoer dan vorig jaar is dat nu ongeveer tien cent beter. Ook in het aanbod van Dahlia's blijkt dat schaarste en kwaliteit nog altijd leidt tot hoge prijzen en grote prijsverschillen. De allermooiste partijen reikten op de veiling in Aalsmeer tot € 1,50 en hoger.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.