Home

Nieuws

Preventieve maatregelen blijven ondanks neerslag

Lelystad – De neerslag is geen reden om preventieve maatregelen – zoals het aanhouden van een verhoogd peil in het IJsselmeer – in te trekken. Dat stelt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in het jongste droogtebericht.

De regen van de afgelopen week zal de aanvoer via de Rijn tijdelijk doen stijgen, maar dat neemt niet weg dat via de Rijn naar verhouding weinig water wordt aangevoerd. De kans op droogteproblemen blijft in het stroomgebied van de Rijn in de komende maanden groter dan normaal. In het stroomgebied van de Maas zijn droogteproblemen niet waarschijnlijk, maar blijft waakzaamheid geboden, aldus de LCW.

Her en der worden beregeningsverboden ingetrokken, maar waar ze van kracht blijven levert dat – gezien het gematigde weerbeeld – niet veel problemen op, aldus de LCW.

Veendijken worden nog steeds extra gecontroleerd om mogelijke verzakkingen terwijl ook het beheer van de Haringvlietsluizen is aangepast om verzilting te bestrijden. Het Volkerak-Zoommeer wordt zo veel mogelijk doorgespoeld met zoet water.

Of registreer je om te kunnen reageren.