Home

Nieuws 207 x bekeken

Plantion ziet omzet 9 procent stijgen in eerste halfjaar

Ede - Plantion heeft de eerste 6 maanden een omzet geboekt van 71,1 miljoen euro, 9 procent meer dan een jaar eerder. Dat meldt de bloemenveiling op haar website.

De organisatie zag de omzet uit bemiddeling 15 procent toenemen tot 42,5 miljoen euro. De klokomzet groeide minimaal, van 26,6 tot 26,8 miljoen euro.

Het zogeheten groencentrum zag de omzet 4 procent stijgen tot 1,08 miljoen euro. In de eerste weken van 2011 leed de omzet nog door streng winterweer maar een mooi voorjaar deed daarna de omzet stijgen. Plantion denkt dat de omzet ook in het tweede halfjaar gezond zal blijven groeien, al wil het zich niet vastpinnen op percentages.

De marktplaats is in 2008 ontstaan uit een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland. Het fusiebedrijf betrok op 1 maart 2010 een nieuwe marktplaats in Ede. In 2010 behaalde het bedrijf een omzet van 104,6 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.