Home

Nieuws 238 x bekeken

Paratbc-bacterie in babyvoeding

Cairo - Egyptische wetenschappers hebben in zes verpakkingen zuigelingenvoeding, die uit zes verschillende Europese landen zijn ingevoerd, de ziekteverwekker Mycobacterium Avium Paratuberculosis (MAP) gevonden. Dat bericht Animal Health Online.

De Egyptische onderzoekers bevestigen de bevindingen van Tsjechische onderzoekers van het veterinair onderzoeksinstituut in Brno. De conclusie van beide studies is dat er per direct van de producenten van babyvoeding geieist moet worden dat zij alleen melk gebruiken die vrij is van MAP.

De ziekteverwekker kan leiden tot paratuberculose bij herkauwers en wordt in verband gebracht met de ziekte van Crohn, een chronische maag-darmontsteking bij mensen. Of de gevonden aantallen MAP ook daadwerkelijk kwaad kunnen is de vraag, gezien het feit dat pasteurisering de bacteriën inactief maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.