Home

Nieuws

PT: vertrouwen Duitsers in sla en komkommer blijft ver te zoeken

Zoetermeer – Het Duitse vertrouwen in bepaalde groenten is nog niet volledig hersteld. Het percentage Duitsers dat komkommer koopt, bleef vorige week nog 20 procent achter bij het niveau in voorgaande jaren.

De export van Nederlandse komkommers naar Duitsland blijft 25 procent achter. Dat blijkt uit het marktbeeld Ehec van het Productschap Tuinbouw (PT).

Duitsers wantrouwen naast komkommers ook slagewassen en kiemgroenten. Het aantal kopers van ijsbergsla ligt 15 procent onder het gemiddelde niveau in de periode van 2007 tot en met 2010. Het slechte zomerweer helpt ook de afzet van salades niet. Het is een product dat vooral bij warm weer goed verkoopt.

Het vertrouwen in trostomaat en paprika ligt sinds drie weken weer bijna op hetzelfde niveau als in de voorgaande jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.