Home

Nieuws 664 x bekeken 1 reactie

Overnames 2 Sisters Storteboom vallen goed

Doetinchem – De reacties op de overnames die 2 Sisters Storteboom bekend heeft gemaakt zijn positief.

Eigenaar Joop Eskes van de Esbro-slachterij in Doetinchem ziet de toekomst van zijn bedrijf verzekerd. ”Voor mij was het al langer duidelijk dat we de stap richting retail moesten maken. In onze bouwplannen was al ruimte voor toekomstige uitbreiding. Met 2 Sisters als partner kunnen we die stap sneller zetten.”

Eskes meldt verder dat de vergunningen voor de bouw van een nieuw bedrijf volledig rond zijn. ”We hadden bovendien een optie op een extra hectare grond in verband met de plannen richting retail. Die optie gaan we meteen lichten.” Eskes verwacht dat de werkgelegenheid bij zijn bedrijf de komende jaren verdubbelt van 90 nu tot zo’n 180 in de toekomst.

Ook directeur-eigenaar Ad Branderhorst van het gelijknamige bedrijf ziet in de overname door 2 Sisters de toekomst voor zijn bedrijf zekergesteld. ”In de supermarktwereld zijn door overnames en fusies steeds minder, maar wel steeds grotere marktpartijen. Nu wij onder de paraplu van 2 Sisters Storteboom vallen is onze aanvoer van grondstof zekergesteld en kunnen we de herkomst en kwaliteit nog beter borgen. En dat is precies wat de supermarktpartijen willen.”

Topman Peter Poortinga van Plukon zegt geen mening te hebben over de stappen van 2 Sisters. ”Ik constateer wel dat het aantal verpakkers gelijk blijft, ook na deze stap van 2 Sisters.”

Directeur Hans van Egteren van slachterij GPS in Nunspeet beoordeelt de stappen van 2 Sisters Storteboom als positief. ”In het verleden hadden we marktpartijen die werden gedreven door omvang en omzetgroei. Bij 2 Sisters wordt vooral geredeneerd vanuit de afzetmarkt. ”

Ook NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel is blij met de overnames. ”Voorheen waren er veel faillissementen waarbij ook de vleeskuikenhouders de dupe werden. Met de huidige ontwikkelingen als tussensegmenten en antibioticavrij en dergelijke hebben we sterke marktpartijen nodig, juist ook richting retail.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als we maar niet de kant van de varkens en kalveren opgaan.....

Of registreer je om te kunnen reageren.