Home

Nieuws 575 x bekeken

Overnamegesprekken failliet bedrijf IJsselmuiden

Zwolle – Voor overname van het failliete komkommerbedrijf Ambo Valentes uit IJsselmuiden is nog één serieuze overnamekandidaat over.

Deze partij mikt op een spoedige doorstart, stelt curator Marcel Teunis. ”De tijd dringt voor deze partij, die als voorwaarde heeft ingebracht dat snel een derde teelt komkommer gestart wordt en dat een groot deel van het personeel bereid is verder te werken op het bedrijf.”

Volgens Teunis is Rabobank als grootste crediteur bereid met deze overnamekandidaat te praten over mogelijke overname of doorstart. ”De bank heeft een bijzondere positie, omdat het buiten het faillissement om zekerheden kan inwinnen. In het algemeen gaat dat in overleg met de executeur natuurlijk, maar de bank wil verder praten.”

De Rabobank heeft 4 miljoen euro uitstaan in het bedrijf, met onderpand. Eerder liet Teunis doorschemeren dat de biedingen aan de lage kant waren.

De overgebleven overnamekandidaat is niet afkomstig uit de regio IJsselmuiden en dus niet verbonden aan het aardwarmteproject met twee andere teeltbedrijven in IJsselmuiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.