Home

Nieuws

Overige bedrijven in Creil zijn niet besmet geweest met vogelgriep

Zoetermeer - Er zijn geen aanwijzingen dat bedrijven rondom de twee met laagpathogene vogelgriep besmette bedrijven in Creil het vogelgriepvirus binnen hebben gehad.

Dit meldt het Productschap Pluimvee en Eieren. De testen zijn uitgevoerd door de Gezondheidsdienst voor Dieren op tien pluimveebedrijven in een straal van tien kilometer rondom de twee besmette bedrijven. Twee van de tien bedrijven staan leeg. De resterende acht bedrijven hebben samen 14 stallen. Daarvan stond er één leeg terwijl twee stallen recent in het kader van de reguliere vogelgriepmonitoring waren onderzocht waarbij het resultaat negatief was.

Van het pluimvee in de overige 11 stallen zijn per stal 30 bloedmonsters onderzocht. Daarbij zijn geen afweerstoffen tegen vogelgriep gevonden.

Omdat zich in één stal klinische problemen voordeden zijn van het pluimvee in die stal monsters genomen en onderzocht door het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Ook daarbij zijn geen aanwijzingen gevonden voor een vogelgriepbesmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.