Home

Nieuws

Ook België verwacht recordoogst Conference

Borgloon - Belgische fruitveilingen voorzien een recordoogst voor Conference in België.Het beeld zal niet veel afwijken van de Nederlandse teelt, zeggen veiling Borgloon en Belgische Fruitveiling. Dat zijn indrukken. De Belgische oogstvoorspelling volgt volgende week vrijdag.

Nederland maakte woensdag bekend een Conference-oogst van 240.000 ton te voorzien, 12 procent meer dan 2010. “Het beeld in België is niet veel anders”, zegt Guy Goffings, kwaliteitsverantwoordelijke bij de Borgloon.

De maatvoering is gunstig, kwaliteit prima. “Er is weinig verruwing op de schil. We zullen wel vroeg oogsten.” De Belgische Fruitveiling (BFV) mikt op een start van het oogstseizoen op 22 augustus. Daarmee overlapt het verkoopseizoen niet. “Volgende week verkopen we de laatste Conference uit 2010”, stelt de veiling.

Belgische veilingen hadden bij de laatste oogst niet de kwaliteitsproblemen met Conference als in Nederland, is de indruk van Goffings. “Toen wij al lang begonnen waren, was in Nederland nog niet gestart. Dat verrastte me wel vorig jaar.”

De recordoogsten in Nederland en België maken een actievere marktbewerking nodig. Nederland en België starten samen een campagne op de Duitse markt dit seizoen en werken aan plannen voor een grotere consumentencampagne in Duitsland in 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.