Home

Nieuws 432 x bekeken

Ocap start proefinname CO2 Abengoa

Schiedam – Ocap heeft donderdag voor het eerst CO2 afgenomen van bio-ethanolproducent Abengoa in Rotterdam.

De komende weken wordt proef gedraaid om te zien of de installaties voor de afvang van CO2, het zuiveren en onder druk brengen van het gas werken. Daarbij wordt het gas wel al daadwerkelijk aan tuinders geleverd.

Circa 500 tuinders in het Westland gaan het gas afnemen. Ocap is een joint venture van bouwbedrijf VolkerWessels en Linde Gas Benelux. Aanvankelijk is CO2 afgenomen van een Shell-raffinaderij in Pernis. Deze fabriek kan echter slechts beperkt leveren, waardoor Ocap gedwongen was te zoeken naar een tweede bron.

Door het CO2 te gebruiken hoeven tuinders niet langer in de zomer hun CV-ketel te stoken om CO2 te produceren. Samen besparen ze jaarlijks volgens Ocap 95 miljoen kubieke meter aardgas. De uitstoot van CO2 daalt met 170.000 ton per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.