Home

Nieuws 187 x bekeken

Ocap start proefinname CO2 Abengoa

Schiedam – Ocap levert vandaag voor het eerst CO2 van bio-ethanolfabriek Abengoa aan tuinders.

Het betreft een kleine hoeveelheid. De komende weken wordt het systeem getest. Er wordt onderzocht of de CO2 veilig wordt afgevangen, goed wordt gezuiverd en onder druk wordt gebracht.

De kwaliteit van het gas is door Wageningen Universiteit reeds getest en goed bevonden. Ocap is een joint-venture van bouwbedrijf VolkerWessels en Linde Gas Benelux. Het CO2 wordt nu nog vooral betrokken van een Shell-raffinaderij in Pernis. Zo’n 500 tuinders in vooral het Westland nemen gas af van Ocap.

Door de CO2 te gebruiken hoeven de tuinders in de zomer geen CV-ketel te stoken om CO2 te produceren. Zo besparen ze jaarlijks in totaal 95 miljoen kubieke meter aardgas en verminderen ze de uitstoot van CO2 met 170.000 ton per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.