Home

Nieuws

Ocap: mogelijk wordt CO2 nog vandaag geleverd

Rotterdam – Ocap sluit niet uit nog morgen te beginnen met het leveren van CO2 aan circa vijfhonderd tuinders in het Westland.

Als het nog vandaag lukt de leidingen operationeel te krijgen, zal door producent Abengoa in eerste instantie een klein volume worden ingebracht.

Dat zegt Robert-Jan Pabon van Ocap, die benadrukt dat het proces nog vertraging op kan lopen. Het CO2 kent iets andere specificaties dan het CO2 dat eerder door oliemaatschappij Shell is geleverd maar is volgens Pabon van dezelfde kwaliteit.

”Maar de brief aan telers en de pers staat klaar. Het einde van de tunnel is nu echt in zicht.” Het proces duurde uiteindelijk meer dan een jaar. Omdat het nu niet erg warm en zonnig is, is het tekort aan CO2 bij de tuinders niet groot.

Of registreer je om te kunnen reageren.