Home

Nieuws

Noorse terrorist had boerderij als dekmantel

Oslo – Anders Breivik, de Noorse terrorist die vrijdag in Oslo verantwoordelijk was voor de dood van tientallen mensen, had een boerderij als dekmantel voor zijn activiteiten.

Breivik kocht duizenden kilo’s kunstmest (ammoniumnitraat) die hij zuiverde als grondstof voor de bom die hij in het centrum van Oslo tot ontploffing bracht.

Volgens Breivik kon de teelt van suikerbieten goed dienen als dekmantel voor zijn grote vraag naar kunstmest. In zijn ruim vijftienhonderd pagina’s tellende manifest legt de terrorist nauwgezet uit hoe hij te werk is gegaan.

”De dekmantel die ik gebruik is: de teelt van suikerbieten. Ik heb een business plan van tien bladzijden voor dit doel en ik heb me de terminologie eigen gemaakt.” De man zette zijn bedrijf om in een agrarisch bedrijf, waardoor hij beschikte over een specifiek landbouwregistratienummer. waardoor hij grote hoeveelheden kunstmest mocht aankopen van een landelijke leverancier.

Of registreer je om te kunnen reageren.