Home

Nieuws

Nieuwe stap naar samenwerking binnenvaart

Rotterdam - De bundeling van krachten in de binnenvaart heeft vrijdag een nieuwe impuls gekregen.

De bij Kantoor Binnenvaart aangesloten bonden hebben afgesproken per 1 november van dit jaar op te gaan in een federatieve vereniging. Kantoor Binnenvaart wordt daarmee een ondernemingsorganisatie met 800 leden.

Als federatie wil Kantoor Binnenvaart op termijn samengaan met de twee andere belangenbehartigers in de sector: Centraal Bureau Rijn en Binnenvaart (CBRB) en Koninklijke Vereniging Schuttevaer (KSV).

In een vorig jaar aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) uitgebracht advies staat dat de versnippering van belangen en de lage organisatiegraad in de binnenvaart, die nu nog wordt gedomineerd door familiebedrijven, de sector in de weg staan.

De binnenvaart, waarvan het belang als vervoerder van en naar de havens de komende jaren alleen maar groter wordt, zou er wel bij varen als hij door een organisatie zou worden vertegenwoordigd in het overleg met overheden en opdrachtgevers, vindt ook de minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.