Home

Nieuws

Nieuwe samenwerking komkommersector

Honselersdijk – Onder leiding van LTO Glaskracht Nederland zijn komkommerverenigingen een hernieuwde samenwerking gestart in K4.

Ook Best of Four zit weer aan tafel van K4 dat een kwaliteitsplan voorbereidt. Met de doorstart bestaat K8 niet langer. Het aantal komkommerpartijen op de markt nam al af tot vier door de oprichting en groei van Kompany en oprichting van fusievereniging Best of Four.

Deze laatste partij zat niet langer aan tafel, maar onder leiding van Bill Steenks van LTO Glaskracht Nederland praten de partijen weer met elkaar, zegt interim-voorzitter Wout Limburg van K4. Bundeling staat niet langer op de eerste plaats. Limburg: ”We willen ons voorlopig bezighouden met kwaliteit en promotie.”

De partijen zijn overeengekomen weer inzage te geven in de kwaliteit van de voorraad. Bureau AQS zal bedrijven bezoeken en rapporten opstellen. Dat moet voorkomen dat te oude voorraden ontstaan. ”We willen dat telersverenigingen pro-actief opereren. We hebben liever dat ze twee producten voor de prijs van één verkopen. We willen elkaar scherp houden op die manier.” Dat zou ook kunnen stimuleren dat telersverenigingen meer bij elkaar inkopen. ”Ons doel is om verse komkommers bij de consument te krijgen.”

K4 is nauw betrokken bij de mogelijke inrichting van een crisiskartel, maar het initiatief ligt bij een club van dertig telers van verschillende telersverenigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.