Home

Nieuws

Nieuwe coryza-besmettingen in Ede en Borssele

Ede - Een vijfde pluimveebedrijf in Ede is besmet met infectieuze coryza (acute snot). In Borssele, Zeeland is de ziekte ook aangetoond.

Dit heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) aan het PPE meegedeeld.

De vijf bedrijven in Ede liggen dicht bij elkaar aan de noordzijde van Ede (postcode 6718, omgeving Lunterseweg). Het betreft drie scharrelbedrijven en twee biologische legbedrijven.

Een zesde pluimveebedrijf in Borssele (provincie Zeeland) is ook besmet met infectieuze coryza. Het gaat om een biologische legpluimveebedrijf. In het 1 kilometer-gebied rond dit besmette bedrijf zijn geen andere pluimveebedrijven gevestigd. Er wordt geen ophokverplichting ingesteld.

Uiteraard wordt met deze nieuwe besmetting in het niet nabij gelegen gebied wel de nadruk gelegd op de hygiënemaatregelen op de bedrijven om verdere versleping van de bacterie te voorkomen. Voerleveranciers, pakstations en anderen die contact onderhouden met de betreffende bedrijven worden opgeroepen extra maatregelen te nemen om deze versleping te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.