Home

Nieuws

Nedersaksische boerenbonden in conflict over megastallen

Hannover – De strijd tussen de boerenorganisaties in Nedersaksen over de bouw van nieuwe vleeskuiken- en andere grote stallen verscherpt.

In de lopende discussie wordt de boerenbond Landvolk door de collega’s van de groene boerenbond Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (ABL) ervan beschuldigd de tegenstanders op te hitsen.

Landvolk-voorzitter Werner Hilse is verder volgens de ABL bezig de burgerprotestgroepen ”agressief zwart te maken”. Tevens vindt de ABL dat Hilse diegenen die pleiten voor meer brandpreventieve maatregelen in stallen criminaliseert door hen op één hoop te gooien met de aanstichters van een brand in een vleeskuikenstal.

Hilse zei dat de brandstichting ”niet als aanleiding kan worden genomen om over bedrijfsomvang of maatregelen voor brandpreventie na te denken”. De ABL had naar aanleiding daarvan juist wel tot nadenken opgeroepen. Hilse: ”Dit klinkt in de oren van de boeren cynisch. Ik vrees dat daarmee eerder tot meer aanslagen wordt aangespoord dan afgeschrikt. ”

Of registreer je om te kunnen reageren.