Home

Nieuws

Nederlandse uitvoer paprika herstelt

Zoetermeer – De Nederlandse export van paprika is na de Ehec-crisis goed hersteld. In week 24 kwam de export met 3,8 miljoen kg dichtbij de 4 miljoen die in 2010 werd gerealiseerd. Telersprijzen lopen nog wel 20 procent achter bij prijzen in dezelfde periode in de afgelopen jaren. Dat meldt het Productschap Tuinbouw in een marktbeeld.

Dit jaar is tot en met week 24 110 miljoen kg paprika uit Nederland uitgevoerd. Daarmee ligt het exportvolume 5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In week 22 viel de export naar Duitsland door de Ehec-crisis terug. De export lag deze week 30 procent lager dan het gemiddelde van 2008 tot en met 2009.

Tot en met week 24 hebben Nederlandse supermarkten (exclusief Aldi en Lidl) voor 40 miljoen euro aan paprika verkocht. De omzet ligt daarmee 4 procent hoger dan een jaar geleden. Het productschap schrijft dat door de Ehec-crisis vooral minder tomaat en komkommer is verkocht.

De uitvoer van deze producten daalde in week 22 met respectievelijk 75 en 70 procent. Een voorzichtig herstel is bij deze producten wel ingezet, maar of deze doorzet is onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.