Home

Nieuws 174 x bekeken

Nederland gebruikt EU voedselprogramma niet

Den Haag - Nederland wil geen gebruik maken van het Europese programma voor voedselhulp om de Nederlandse voedselbanken te bevoorraden.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. Bleker erkent dat 20 van de 27 lidstaten gebruik maken van het Europese programma, om onder andere nationale voedselbanken te voorzien. “Het budget voor het Europese jaarprogramma 2011 wordt echter voor meer dan de helft benut door welvarende lidstaten als Frankrijk, Spanje en Italië", aldus Bleker. Mede op basis hiervan vindt hij dat binnenlandse voedselhulp niet Europees geregeld moet worden. “Lidstaten moeten zelf bepalen hoe ze voorzien in het levensonderhoud van behoeftigen”, aldus de staatssecretaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.