Home

Nieuws

NVV-noteringen door NVV gepubliceerd

Barneveld – De NVV-noteringen voor varkens en biggen worden sinds een week of twee niet meer vastgesteld door De Groene Belangenbehartiger (DGB), maar door een noteringscommissie van de NVV zelf.

Dat meldt NVV-bestuurslid Theo Duteweerd. De verandering is doorgevoerd na een afweging in het NVV-bestuur, zo meldt Duteweerd. De NVV-noteringscommissie blijft wel nauw samenwerken met de varkensprijsonderzoekers van DGB.

De NVV-noteringen werden sinds jaar en dag naar buiten gebracht door De Groene Belangenbehartiger, de commerciële dienstverleningsorganisatie die is voortgekomen uit de NVV. Volgens Duteweerd heeft het NVV-bestuur besloten dat het zuiverder is dat de NVV zelf de notering weer publiceert.

Op de achtergrond speelt bovendien mee dat er dit voorjaar de nodige kritiek was op de NVV-biggennotering. Varkenshouder Peet Berntsen uit Azewijn pleitte voor aanpassing van de criteria waarvoor de NVV-notering geldt. Berntsen pleitte onder meer voor aanpassing van de koppelgrootte en het BTW-percentage.

Volgens Duteweerd is aanpassing van de noteringen op dit moment niet aan de orde.

Of registreer je om te kunnen reageren.