Home

Nieuws 1 reactie

NOP-kring wil veiliger uitloop voor legkippen

Barneveld - De NOP-kring leghennenhouders gaat mogelijkheden zoeken om de risico’s op dierziekten bij uitloopkippen te verkleinen.

De kring heeft een werkgroep ingesteld die zich hierover gaat buigen. Vrije-uitloopbedrijven lopen extra risico op insleep van dierziekten zoals (laagpathogene) AI, Salmonella Gallinarum of Coryza, waar de laatste jaren diverse uitloopkoppels mee besmet zijn (geweest).

De financiële gevolgen van besmetting van deze ziekten zijn vaak groot, allereerst voor de besmette bedrijven, maar ook voor bedrijven dichtbij en verder weg wegens de getroffen bestrijdings maatregelen en de gevolgen daarvan voor handel en export.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veilige kippenboer

    Er is een zeer veilige en gezonde manier van kippen houden! Dat wist de vorige generatie boeren al, dieren horen net als mensen gescheiden te leven van hun eigen uitwerpselen (en de uitwerpselen van andere mensen en dieren) Daarom hebben die een systeem bedacht met het hoogste welzijnsnivo voor mens en dier. Dit heet dan ook kooi. hierin worden konijnen, cavia's en andere (huis)dieren gehouden bij burgers en boeren. Dus ook voor pluimvee geldt: de kip in de kooi, is gezond en mooi. Of het dier in de stal, dat is echt niet mal! Dit geldt voor elk gebied, gezondheid wat samenhangt met welzijn van kip en boer, millieu voor boer en burger, arbo voor boer en burger. Dus iedereen is er bij gebaat, zowel legpluimveehouders voor consumptie eieren als vermeerderaars, als vleespluimveehouders, veeartsen, burgers en buitenlui, alsook (groot)winkelbedrijven. De kip in de kooi, is gezond en mooi!

Of registreer je om te kunnen reageren.